fredag 27 december 2013

Mitt_jullov_dag_9

Från Simpele...


Julblommor hos min mormor
Allt slutar på någon gång. Julhelger 2013 gick bort. Julen var regnig och molnig, ganska ovanlig eftersom jag har blivit vana vid julen med snö och midvintermörker samt Lappland.

Undet senaste halvår har jag försökt läsa Ulla-Lena Lundbergs roman "Is" som vann Finlandia-priset i fjol. Nu har jag läst bara två kapitel på jullov. Det kräver så mycket att läsa. Tidigare har jag läst några Lundbergs romaner på finska. De romaner berättar om Åland såsom också "Is". Jag tycker om "Is" eftersom den behandlar bl.a. Åland och en prästfamilj men den är inte så lätt att läsa.

...till Joensuu

Savonlinja 642
BYS-712, Scania K124 6x2/Lahti Eagle 560, åm. 2000, 
44 pl. + stor fraktavdelning

Efter julhelger i Simpele åkte jag buss tillbaka till Joensuu där finns mitt hem. Bussresan gick ganska bra men jag kunde inte sova. Det krävde också mycket att gå med resegods från mormors ställe till Simpele centrum där finns snabbturhållplats i Simpele. Det skulle vara kortare väg till järnvägsstation men jag ville åka buss.

Bussen var inte ny för mig. Jag har sett denna bussen många gånger tidigare och åkt den en gång från Simpele till Nyslott i augusti 2012.

Jag ömmade för chauffören mellan Parikkala och Kides eftersom några passagerare förstodde inte att bussturen var snabbtur och kan stoppa bara vid snabbturhållplatser. Vanliga bussturer kan inte heller stoppa när som helst, bara vid hållplatser.

På måndag (den 30 december) ska jag resa till Sodankylä och fortsätta mitt jullov där. På veckoslutet kommer jag att vila lite i Joensuu.

4 kommentarer:

 1. Onko Jojensuussa lunta? Liekö hiihtokelejä ollenkaan?
  T. Laura, joka laahusti tänä(kin) aamuna sukset jalassa pehmeällä ladun tapaisella alustalla vesisateessa (On se urheilu kivvaa!) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eipä ole Joensuussa paljoa lunta. Ei täällä ainakaan hiihtämään pääsisi. Nytkin sataa vettä ja on aika hämärää.
   T: Markus, joka miettii, pitäisikö lähteä tänään käymään ulkona.

   Radera
 2. Tietysti pitää. Joka päivä!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taidanpa sitten jossain vaiheessa käydä ulkona.

   Radera