lördag 21 december 2013

Mitt_jullov_dag_3

Julkort

Ganska många julkort, som jag har fått, visar Jesus, Maria och Josef - traditionell krubbabild och den heliga familjen. Dessutom fick jag två annorlunda tomtekort och annat slags kort.

Jag skickade lite över 10 julkort till mina släktingar och vänner. Det är viktigt för mig att kort innehåller julens ursprungliga budskap: Kristi födelse, julevangelium. Dessutom knåpade jag lite över 10 kort. Jag gav dem till mina vänner här i Joensuu. Denna kort visar väg eller liten stuga och liten bild om krubba eller herdar.

Jag har haft vana att skicka julkort till församlingar där jag har arbetat. Detta år fick jag kort från Korsnäs församling där jag arbetade i juni. Det var väldigt trevligt att få kort därifrån. Aldrig tidigare har jag fått julkort från min f.d. arbetsplats.

-45 %

I november fick jag rabattkuponger till Sokos-varuhus. Sokos i Joensuu fyller 45 år. Kupongernas giltighetstid var nästan slut. Idag var det näst sista dag. Många andra kunder i Sokos hade likadana kuponger. Jag såg det! Det fanns massor av kunder i Sokos och andra affärer.

Rabatt på 45 prosent är ganska stor rabatt. Jag funderade att jag köper något dyrt som jag behöver i framtiden. Därför handlade jag en kavaj och en vas. I oktober märkte jag att jag har inte vaser här i Joensuu. Troligen finns mina vaser fortfarande i Sodankylä. Om jag blir präst behöver jag många kavajer. Jag tycker att det är viktigt att handla viktiga saker redan på förhand. ;)

Att förbereda mig för julhelger

Ett par veckor sedan bakade jag en arabisk kryddkaka. Sådan kaka är viktig del av mitt jul. Den kakan har ätits av jag och andra människor i annorlunda situationer (kyrkkaffe, lillajul...).

Idag bakade jag igen arabisk kryddkakan. Kakan ser ut likadan än tidigare men det kändes lite annorlunda att baka den än förra gången.

Nu borde jag packa mina resgods. I morgon jag åker tåg till Simpele. Jag ska tillbringa julhelger hos min mormor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar